Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Schneider Electric България и Френският културен институт с обща инициатива в подкрепа на младите хора в България

  Schneider Electric България и Френският културен институт стартираха обща инициатива за свързване на компаниите и учениците в областта на електрониката, електротехниката и автоматиката.

  Проектът беше официално стартиран с представяне на Schneider Electric пред ученици на Професионалната гимназия по електротехника и автоматика и ученици от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“, както и представители от „Клуба по роботика“ и „Клуба по автоматика“. Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово, запозна младите хора с възможностите, които им предлага компанията в областта на електрониката и автоматиката. Заедно с Димитър Антов, технически консултант апаратура ниско и средно напрежение и индустриален контрол в Schneider Electric, представиха съвременните методи за изчисляване и оразмеряване на електрически уредби със софтуера Ecodial на компанията. Важно за учениците бе запознаването със съвременните методи и технологии за работа, както и възможността да получат практически поглед върху работата на електроинженерите.

  Инициативата има за цел да информира учениците за възможностите, които те ще имат за развитие на кариерата си след завършване на образованието си. В рамките на общия проект Schneider Electric ще подкрепи двете гимназии в партньорството им с френската гимназия „Аристид Брианд“ в град Сент Назер. Трите учебни заведения ще се включат в международното състезание „Юробот“ (Еurobot), в което през 2018 г. 40 български и 20 френски ученици, ще участват като един общ френско-български отбор.

  Във Франция Schneider Electric е местен партньор на това състезание, тъй като бизнесът на компанията е тясно свързан с електротехниката и автоматизацията. Затова за българския офис на Schneider Electric това е естествено продължение на инициативата и в нашата страна, като по този начин се подкрепят и мотивират младите хора и тук.