Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Как Маратонът в Париж се превърна в първото състезание за генериране на енергия

  Schneider Electric трансформира енергийната информираност в действие

  Schneider Electric™ имаше удоволствието да участва като първи по рода си основен спонсор на маратона в Париж през 2013, който се проведе в неделя, 7 април, с над 40 000 участници (включително отбора на Schneider Electric от 477 бегача!) и предизвикателно бягане на 42.195 km. Това четиригодишно партньорство ни дава възможност да повишим нашата информираност относно значението на енергийната ефективност за всеки от нас, като същевременно ни предоставя изключителна възможност за представяне на марката.

  Според думите на Аарон Дейвис, главен маркетинг директор на Schneider Electric, това е една добра възможност нашата марка да бъде свързана с духа и ценностите, въплътени от вечното предизвикателство на маратона, но с акцент върху хората, технологиите и способността да правим нещата по нов начин. В дългосрочен план, нашата амбиция е да направим този маратон първото състезание в света с положително влияние върху енергийната ефективност.

  По време на предварителното бягане за представяне на участниците и самия маратон, участниците и посетителите научиха как нашите иновативни решения за управление на енергията допринасят за подобряване на личния комфорт и намаляване на разходите за енергия, и правят домовете ни, работните места и градовете по-ефективни, удобни за живеене и развиващи се по устойчив начин.

  Успяхме да предложим и нова технология, която събира кинетичната енергия от стъпките по асфалт или теракот, и я превръща в електричество за захранване на нискоенергийни приложения. Нашият партньор, Pavegen Systems Ltd, осъществи поставянето на тези енергийно акумулиращи плочки по целия маршрут на маратон, така че да събират енергията на бегачите. Бяха генерирани близо 5000 ват часа, които бяха да използвани за зареждане на екрани и електронни табели по време на маратона.

  Усилия за положителна промяна в обществото
  Благодарение на всички участници, Маратонът в Париж през 2013 г., организиран от Schneider Electric, се превърна в първото състезание, свързано с генериране на полезна енергия, а не само с изразходването й. Освен това, Фондацията Schneider Electric успя да дари € 60 000 на организацията “Habitat et Humanisme” за осигуряване по-добър достъп до енергията и повишаване информираността за домакинствата в неравностойно положение в Париж.

  Тъй както нашето партньорство с Парижкия Маратон продължава ще имате възможност да научите повече за нашите усилия за подобряване на ефективността и удовлетворяване на енергийните нужди на бъдещето!

  Спонсорираният от Schneider Electric Маратон в Париж ще се проведе в началото на април 2014. За повече информация, посетете www.schneider-electric.com.
  Кратки факти за Маратона

  • Брой участници: 40 140
  • Брой завършили състезанието: 38 690
  • Представени страни: 112
  • Брой на доброволците: 3 000
  • Брой зрители: 200 000
  • Победител (мъже): Питър Сом, 02:05:38 (Кения)
  • Победител (жени): Бору Традезе, 02:21:06 (Eтиопия)
  • Победител (в инвалидни колички): Денис Лемение, 01:34:06 (Франция)