Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Exiway – ново поколение аварийно и евакуационно осветление

  Нова оферта за аварийно и евакуационно осветление от Шнайдер Електрик предлага цялостно решение, създадено да осигури високо ниво на безопасност в случай на отпадане на централното захранване в резултат на аварии или други непредвидени събития. Серията Exiway предлага лампи с различен дизайн и технически характеристики в зависимост от спецификите и нуждите на всяка сграда.  Exiway Еasyled e предназначена за малки и средно големи сгради, а Exiway One и One Led с допълнителни версии Activa и Dardo  е подходяща за големи, високи сгради, където обслужването на аварийното осветление е по-трудно и трябва се подсигури предварително. Лампите Exiway Class пък са изработени от стъкло и с елегантен дизайн, който се вписва дори в ултрамодерни и футуристични интериори. Бързият монтаж и лесно техническо обслужване характерни за всички продукти под марката Schneider Electric не е подминат и тук. Всички лампи от серията са с предварително подготвена база с отвори, отделящ се конектор с маркировка за безпогрешен монтаж, и капак, който остава свързан с тялото при отваряне. Аварийните осветители са пригодени за открит монтаж на стена или таван, както и за скрит монтаж в конзолна кутия. Осветителните LED  тела са с до 50 000 часа живот, а версията Аctiva самa тества изправността си.

  Тестовете  за проверка изправността на аварийните осветители, задължителни според европейската норма EN50172, са многократно улеснени от самодиагностиката, която лампите Activa версия провеждат. Диодна индикация указва статуса на лампата, което позволява да се установят неизправностите, без да се налага спиране на захранването и симулативно включване на системата. За по-голямо удобство авто-тестовете обхващат не само функционалността, но и автономността на всяко осветително тяло, т.е. диодната индикация ще ви информира и в случай, че дадена лампа е с неизправна батерия.

  Този процес може да бъде автоматизиран допълнително с адресируема система за централизирано управление и мониторинг  Dardo Plus. Всяко тяло от системата за аварийно осветление има уникален адрес, което Dardo проверява автоматично. Данните се визуализират на контролното устройство, компютър или разпечатка на протокол от изпитването и показват кои осветителни компоненти са неизправни и кои части от тях трябва да бъдат подеменени– например батерия или лампа. При така описания процес разходите за обслужване и нуждата от поддръжка намаляват с до 70%. Персоналът по поддръжка, знае точно кое осветително тяло е неизправно, къде се намира и кой компонент от него трябва да се подмени.

  Dardo се интегрира без проблем в цялостната сградна автоматозация (BMS), а там където е необходимо може да се реализира отдалечено управление и мониторинг чрез Интернет или специализиран софтуер. Системата може да обхване до 3200 тела.

  Еxiway  предлага plug-in-и за Dialux софтуер за точно и безпроблемно проектиране.