Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Летище в Лас Вегас с натоварен трафик представя нововъведения в сферата на сигурността

  Усъвършенстваната система предлага цялостно наблюдение за сигурност на съоръженията на

  Терминал 3  на летище Маккаран
  Бързото разрастване на международното летище Маккаран през последните няколко години доведе до необходимостта от увеличаване на летищните съоръжения. Повече от 41 милиона посетители преминават всяка година през това летище в Лас Вегас, Невада, и този трафик се нуждае от обезпечаване със сложни системи за сигурност.

  Скорошното откриване на Терминал 3 на летището, нов комплекс от 1,9 милиона квадратни фута, показва някои от най-новите технологии в самолетната индустрия. Изходите за самостоятелно качване на борда, системата на самообслужване при чекиране на багажа, автоматизиран докинг на самолети и революционни системи за видео наблюдение Pelco™ от Schneider Electric™ са все характеристики на новия Терминал 3.

  Тъй като това е първото терминално съоръжение, което се изгражда в Съединените щати в ерата след 11 септември, сигурността на Терминал 3 е от първостепенно значение. Маккаран избират да разширят изградената си система за видео управление (VMS) Pelco Endura™ IP и добавят повече от 960 камери Spectra™ и Sarix™.

  "Използваме оборудване Pelco в продължение на повече от десетилетие и винаги сме били доволни от резултатите", казва Дейвид Бургон, мениджър на отдела за информационни технологии на летището. "Pelco е добър партньор, така че изборът на тяхната система Endura за Терминал 3 беше лесен".

  Лесно и гъвкаво управление на системите за сигурност на летищата
  Охранителните камери Pelco на Schneider Electric наблюдават всички обществени и служебни зони, контролни пунктове, рампи, системи за багаж и съоръжения за паркиране. Това включва 14 изхода, просторна зала за продажба на билети, два контролно-пропускателни пункта за управление на безопасността на транспорта, митница на САЩ и зони с режим на гранична защита, осем-етажен гараж с пространство за близо 6000 автомобила, както и над десет магазина и ресторанта.

  На седмо място в Съединените щати по натовареност на трафика, летище Маккаран предоставя видео достъп на няколко агенции и групи, с помощта на настройките за достъп на Endura и способността на системата да приема неограничен брой потребителски профили. Камери, записващи устройства за мрежово видео и устройства за съхранение на данните, всичко това работи заедно, с цел да осигури необходимото ниво на сигурност в целия комплекс на Терминал 3.

  "Не всички групи са оторизирани да виждат всички камери, така че настройките за достъп позволяват на нашия отдел за сигурност да установи много различни нива на достъп ", казва Бургон.

  При разширяването на Терминал 3 броят на камерите в летището е увеличен повече от два пъти, което прави по-трудно за определяне местоположението на отделните камери. Но с помощта на приложението Endura Mapping, Маккаран успява да интегрира системата и картите с подробна географска информация, което създава удобни ориентири за локализиране на камерите.

  "Това значително подобри нашата система", казва Бургон. "Потребителите могат да извадят карта на района на летището и ясно да видят всички камери в тази зона. След това те могат да кликнат върху камера и моментално виждат картината".

  Адаптируемо решение, предлагащо възможност за разширяване при ниски разходи
  Капацитетът на системата Endura на Маккаран може да се променя до хиляди камери, така че разполагането на допълнителни камери за Терминал 3 беше лесна задача. С добавянето на IP камери с висока резолюция, Маккаран е в състояние да осигури необходимите ясни изображения и подробни картини. Също така, системата Endura е интегрирана с автоматичната си система за центриране, която функционира между терминалите и сателитните изходи, както и със системата за контрол на физическия достъп.

  На управлението на авиацията бяха поверени конфигурирането и интеграцията на разширяването на Терминал 3 с вече изграденото оборудване Endura, докато новите камери Spectra и Sarix бяха монтирани от няколко организации. "Това бяха огромни икономии на разходи и голяма придобивка за летището", казва Бургон.

  Бургон добавя, че постоянно се стремят към разширяване и усъвършенстване на системите за видео охрана на летището и в близко бъдеще планират да добавят още 150 камери. Освен това, планират систематично да подменят старите аналогови камери, заради качеството и предимствата на IP камерите Sarix и Spectra.