Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Устойчивото развитие достига нови върхове

  Schneider Electric и нейната Фондация преодоляват предизвикателството за управление на енергията при голяма надморска височина

   

  Управлението на енергията на всяко съоръжение може да бъде предизвикателство. Но представете си, че въпросното съоръжение се намира по-високо от облаците, далеч от всякаква енергийна инфраструктура.

  Това предизвикателство представи Фондацията на Schneider Electric ™, когато покани Schneider Electric за основен патрон на проекта Refuge Du Goûter във Франция.

  Кацнал на спиращите дъха 3,835 метра (12,582 фута) над морското равнище, с изглед към селото Сен Жерве, заслонът Refuge Du Goûter отдавна е емблематична дестинация за планинари, но също така отчаяно се нуждаеше от ремонт.

  Решения за енергиен мениджмънт при надморска височина
  Сега е изграден нов заслон благодарение на смелата инициатива на стойност 6,5 милиона евро, забележителните инженерни постижения и най-съвременни решения за управление на енергията, дарени от Schneider Electric, глобален специалист в енергийния мениджмънт (Energy Management ™).

  Архитектурата EcoStruxure™ е внедрена за осъществяване на мониторинг и контрол на  производството на енергия от всеки източник, както и на консумацията на енергия на всяко приложение. Системата за генериране на енергия се състои от слънчеви панели, автономна система Xantrex ™ XW на Schneider Electric, както и когенерационен агрегат, работещ на бензин или растително масло. Системата е програмирана да оптимизира ефективността на енергийните източници.

  Техническите предизвикателства са огромни. Обектът е изложен на опасни условия - ветрове, надхвърлящи 300 км/ч, изключително ниски температури и крайна изолация. В действителност, мястото е недостъпно в продължение на половин година, което прави дистанционното наблюдение и управление единствен начин да се гарантира, че при натъпването на пролетта, персоналът няма да бъде неприятно изненадан, пристигайки в замръзнал заслон без захранване.

  Ниското атмосферно налягане поставя поредното предизвикателство, нарушавайки както ефективността на оборудването, така и човешката когнитивна функция. Първият въпрос беше решен чрез завишаване на номиналните параметри на системата за захранване, докато за преодоляването на втория проблем се наложи щателно планиране и строги процедури за безопасност.

  Ангажимент за устойчиво развитие 
  С подкрепата на иновативни проекти за устойчиво развитие, Фондацията "Schneider Electric" подчертава факта, че постигането на повече с по-малко е възможно.