Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Schneider Electric обяви участието си в енергийното предизвикателство на Президента на САЩ Барак Обама „По-добри сгради”

  Световният специалист в енергийния мениджмънт се ангажира да намали енергийната консумация в индустрията с 25 %

  Вашингтон, 2 декември 2011 –  Schneider Electric, световен специалист в енергийния мениджмънт, обяви днес участието си в инициативата на Белия дом „По-добри сгради”. Компанията се ангажира да намали с 25% енергийното потребление върху 9 милиона кв. фута (~836 100 кв.м) собствени производствени площи в 40 различни завода. Енергийното предизвикателство е в рамките на инициативата „По-добри сгради”, стартирана от Белия дом през февруари 2011, и призовава изпълнителни директори на компании, ректори на университети, президенти и местни лидери в отделните щати да използват енергийната ефективност, за да разкрият нови работни места за американците.

  “Тази програма е чудесен пример за партньорство между държавния и частния сектор, което е неразделна част от направляването на нашата нация към по-ефективно и сигурно бъдеще,” каза Крис Къртис, CEO на Schneider Electric за Северна Америка. “Ние намаляваме енергийните разходи, но също така даваме възможност на хората да работят, създавайки нови работни места с увеличаване на инженеринговата и строителната дейност, които се изискват за активното управление на енергията и налагат нови критерии. От това печелят всички.”

  Schneider Electric се ангажира да постигне 2.5% годишни икономии на енергия за 10 години, и залага на собствените си технологии (като платформата за енергиен мениджмънт EcoStruxure), за да намали консумацията на енергия с повече от 20%, спестявайки повече от 18 милиона долара от 2004 г. насам.

  Като представителен проект в Енергийното предизвикателство и пилотен проект на Енергийния департамент, заводът в Смирна, Тенеси, наскоро инсталира първият по рода си в САЩ соларен парк с мощност 1 MW на площ от шест акра. Това позволява на Schneider Electric да рационализира дейността на соларните паркове и да извършва проучвания и тестове на възобновяеми енергийни източници. С внедряването на решенията за енергиен мениджмънт на Schneider Electric, заводът показва намаляване на енергийното потребление с 35%, и е в процес на сертифициране по стандарта ISO 50001 и получаване на златен сертификат за Водещи енергийни показатели.

  Като единствена компания за енергийни услуги (ESCO), включена в предизвикателството, Schneider Electric е и пионер в създаването на модела “Договори с гарантиран резултат за икономии на енергия” (ESPC), който предизвикателството ще използва. Икономиите на енергия от подобряване на ефективността на федералните сгради ще изплатят всички възникнали разходи. Предизвикателството „По-добри сгради” включва ангажимент от 2 милиарда долара, одобрен с президентски меморандум, за енергийно обновяване на федералните сгради, като дългосрочните икономии на енергия ще заплатят първоначалните инвестиции, без никакви разходи за данъкоплатците.

  Повече за предизвикателството По-добри сгради, по-добри заводи и ангажимента от близо 4 милиарда долара за обновяване на държавни и частни сгради през следващите две години можете да научите на www.whitehouse.gov.