Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Schneider Electric получи престижната награда Zayed Future Energy

  Наградата за сигурни, надеждни и ефективни решения на Schneider Electric бе връчена на президента и CEO на компанията Жан-Паскал Трикоар

  Абу-Даби (ОАЕ), 20 ануари 2012
  – На 17 януари тази година, Schneider Electric, световен специалист в енергийния мениджмънт, получи наградата Zayed Future Energy (ZFEP 2012) в категорията „Големи корпорации” за своите усилия в областта на възобновяемите енергийни източници и устойчивото развитие. Генерал Шейх Мохамад Бин Зайед Ал Нихаян, принц на Абу-Даби и заместник главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ, връчи наградата на Жан-Паскал Трикоар, президент и CEO на Schneider Electric.  Четвъртата церемония за раздаване на наградите се състоя в рамките на изложението World Future Energy Summit (WFES 2012) в хотел Emirates Palace в Абу-Даби. ZFEP присъди награди и в категориите „Малки и Средни Предприятия” и „Неправителствени организации”, както и „Награди за цялостен принос” на отделни личности с общ награден фонд 4 милиона долара, в това число награда от 500 000 долара, която ще бъде присъдена на Висшите училища през 2013.

  В речта си по този повод Жан-Паскал Трикоар каза: “За нас е огромно удоволствие да получим наградата ZFEP в категория „Големи корпорации”. Тя е свидетелство за нашите постижения по отношение на устойчивото развитие и затвърждава убеждението ни, че се движим в правилната посока. Надяваме се, че ще продължаваме да сме начело на усилията за разрешаване на световните енергийни предизвикателства с иновативни и ефективни решения, които ограничават загубите на енергия, насърчават чистото производство и влияят върху навиците на потребление, които щадят и допринасят за опазването на околната среда.”

  Schneider Electric получи признание за работата си върху проекти за чисти технологии, които излизат извън рамките на основния бизнес на компанията. Такива инициативи включват BipBop, програма за корпоративна социална отговорност, базирана на „Бизнеса, Иновациите и Хората в основата на пирамидата” и има за цел да увеличи достъпа до надеждна, достъпна и чиста енергия за развиващите се страни с ограничен или без достъп до електричество. Въпреки че няма задължения за CO2 квоти, Schneider Electric представя своя CO2 резултат чрез проекта за обявяване на въглеродните емисии (CDP). За програмата CDP, компанията се фокусира върху три типа емисии: енергийна консумация на заводите и офисите на компанията, намаляване на употребата на газ SF6 и ефективен контрол на транспорта. Schneider Electric предлага и водещи платформи за индустрията като EcoStruxure, която оптимизира енергийния мениджмънт, като комбинира системи за електроразпределение, критична мощност и охлаждане, автоматизация, индустриален и сграден контрол. Schneider Electric участва и в антарктическата станция Принцеса Елизабет – проект за научни изследвания без въглеродни емисии.

  Сред членовете на журито по присъждане на наградите Zayed Future Energy Prize бяха Негово превъзходителство Олафур Рагнар Гримсон, президент на Исландия; Ахмед Ал Сайег, председател на Masdar; Чери Блеър, основател на „Фондация Чери Блеър”, и Тимъти Уърт, председател на „Фондация на ООН” и фондация „Better World”. Сред членовете на журито, които нямаха възможност да присъстват, бяха актьорът и природозащитник Леонардо ДиКаприо, шампионът от Големия Шлем Андре Агаси и д- Сюзан Хогфилд, президент на Масачузетския Технологичен Институт (MIT).