Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Alstom и Schneider Electric обмислят съвместна оферта за Areva T&D


  Schneider Electric и Alstom обмислят съвместно предложение за придобиване на Areva Transmission and Distribution (T&D), обявена наскоро за продажба от търговската й централа.

  За да постигнат това, Alstom и Schneider Electric ще създадат обща структура, която да оферира за Areva T&D, и ако предложението бъде прието, впоследствие ще прехвърлят дейностите по пренос към Alstom, а тези по електроразпределение – към Schneider Electric. Подобно прехвърляне на дейностите няма да има социални последствия.
  Офертата ще оптимизира стратегическата, индустриалната и търговската ефективност, които Alstom и Schneider могат да придадат на двете области, и ще увеличи стойността на компаниите.

  Частта от Areva T&D за пренос на високо напрежение (T) е много близо до дейностите на Alstom по производство на електроенергия. Alstom ще внесе в Areva T&D експертните познания и опита си с електрически мрежи и автоматизирани системи, своето ноу-хау в управлението на мащабни проекти и всички предимства на своята световна търговска мрежа, конкретно фокусирана към съоръженията за производство на електроенергия – основният пазар за дейностите, свързани с високо напрежение.

  Частта от Areva T&D за електроразпределение на средно напрежение (D) е дейност, в която Schneider Electric е лидер и би искала да увеличи потенциала си. Schneider Electric ще внесе в Areva T&D значителния си технически и работен капацитет в автоматизацията и средното напрежение, световната си мрежа за продажби, както и допълнителен достъп до индустрии, строителство и инфраструктура – основни пазари за дейностите, свързани със средно напрежение.

  Това обединение на две големи световни индустриални групи, специализирани в своите сфери на дейност, би представлявало значителна възможност за развитие за служителите на Areva T&D.


  За Alstom
  Alstom е световен лидер в производството на електроенергия и железопътната инфраструктура, който определя насоките в иновативните и екологичните технологии. Alstom строи най-бързия влак и автоматизираното метро с най-голям капацитет в света и предлага завършени интегрирани решения за електроцентрали, оборудване и свързани услуги за широко разнообразие от енергийни източници, включително водни, ядрени, въглищни и водни. Групата има над 80 000 служители в 70 държави и поръчки за 24,6 милиарда евро през 2008/2009 г.
  www.alstom.com

  За Schneider Electric
  Като глобална компания, специализирана в енергийния мениджмънт, с дейност в над 100 държави, Schneider Electric предлага комплексни решения в редица пазарни отрасли, включително лидерски позиции в енергетиката и инфраструктурата, индустриалните автоматизация и контрол, сградната автоматизация, центровете за обработка и съхранение на данни, както и широко присъствие в жилищните приложения. Фокусирани върху превръщането на електроенергията в безопасна, надеждна и ефективна, през 2008 г. служителите на компанията, наброяващи 114 000 души, реализираха продажби в размер на над 18,3 милиарда евро чрез активен ангажимент за подпомагане на лица и организации за „Извличане на максимума от електроенергията™“.
  www.schneider-electric.com