Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Новини

  Новини

  Schneider Electric затвърждава лидерските си позиции на пазара за непрекъсваемо електрозахранване в Бразилия

  Schneider Electric, световен лидер в услугите за непрекъсваемо електрозахранване и охлаждане в APC от марката Schneider Electric, днес обяви придобиването на Microsol Tecnologia, бразилски производител на UPS системи, регулатори на напрежение и приспособления за силова защита.

  Основана през 1982 г. Microsol е третата по големина компания в областта на непрекъсваемото електрозахранване в Бразилия. Тя заема лидерски позиции в Североизточна Бразилия, има солидно присъствие в каналите за продажба на дребно, подсилено от здрави правителствени връзки и доказан капацитет за научноизследователска дейност за местни разработки по поръчка. През 2008 г. Microsol реализира нетни продажби в размер на около 65 милиона бразилски реала (приблизително 24 милиона евро) с персонал от 500 служители.

  С тази придобивка Schneider Electric засилва присъствието си в Бразилия, заздравява лидерските си позиции на местния пазар за непрекъсваемо електрозахранване и разширява възможностите си за разработване на продукти и решения конкретно за бразилския пазар.

  Лаурент Вернерей (Laurent Vernerey), изпълнителен вицепрезидент на ИТ отдела в Schneider Electric, коментира: „Обединената сила на двете компании ни осигурява важна синергия по отношение на предлагането на продукти и покритието на области и канали.  Това разкрива пред нас значителни нови бизнес възможности. Очакваме също да увеличим предлагането в Латинска Америка и другите страни от БРИК за постигане на амбицията на Schneider Electric по програмата на компанията ONE да станем лидер в новите икономики.“
   
  Президентът на Microsol Tecnologia Валделирио Соарес (Valdelírio Soares) добавя: „Гордеем се, че сме част от семейството на Schneider Electric. Комбинацията от предлагането на APC и Microsol ще създаде предимства за клиентите ни, които вече ще могат да получават пълна гама висококачествени продукти само от един доставчик.“

  Microsol Tecnologia ще се интегрира в ИТ отдела на Schneider Electric. Придобиването отговаря на критериите на Schneider Electric за възвръщаемост на инвестирания капитал.


  За Schneider Electric
  Като глобална компания, специализирана в енергийния мениджмънт, с дейност в над 100 държави, Schneider Electric предлага комплексни решения в редица пазарни отрасли, включително лидерски позиции в енергетиката и инфраструктурата, индустриалните автоматизация и контрол, сградната автоматизация, центровете за обработка и съхранение на данни, както и широко присъствие в жилищните приложения. Фокусирани върху превръщането на електроенергията в безопасна, надеждна и ефективна, през 2008 г. служителите на компанията, наброяващи 114 000 души, реализираха продажби в размер на над 18,3 милиарда евро чрез активен ангажимент за подпомагане на лица и организации за „Извличане на максимума от електроенергията™“.
  www.schneider-electric.com