Добре дошли в уебсайта на Schneider Electric

Добре дошли в нашия уебсайт.

Можете да изберете друга държава, за да видите наличните продукти, или да преминете към нашия глобален уебсайт за информация за компанията.

Изберете друга държава или регион

  • Инсорсинг или аутсорсинг на центъра за данни?

  мъж в център за данни с лаптоп

  Кенет Джонстън, наскоро назначеният Финансов директор на бързоразвиваща се организация за финансови услуги работи от няколко седмици върху разработването на няколко сценария за възвръщаемост на инвестициите (ROI) от центровете за данни.

  "Управлението на бюджет от 300 млн.$ не е толкова просто, колкото мислех", споделя той. Той не е очаквал, че Съветът на директорите ще се фокусира толкова много върху този въпрос. "Толкова много е заложено в това решение за "изграждане срещу аутсорсинг" на центровете за данни, говори си тихо той. Той е напрегнат заради утрешната си презентация пред борда, но е уверен, че е подготвил убедително становище в полза на "изграждането".

  Той репетира презентацията си за последен път. "Аутсорсингът предлага добра опция, но ние не искаме да изгубим хората, който вече притежаваме в рамките на компанията. Плюс това, управлението на подизпълнители разходва повече ресурси, отколкото повечето хора осъзнават." Той знае, че бордът се интересува повече от финансовия аспект на решението. "От чисто финансова гледна точка аутсорсингът предлага убедителна алтернатива. Но, нека да помислим какво означават наистина цифрите и какви биха могли да бъдат скритите разходи."

  Виждайки колко е часът, Кен решава да приключи работата за деня и тръгва към къщи, за да се възползва от няколко часа сън.

  Вече е сутринта на големия ден. Кен пристъпва напред-назад във фоайето. Той е бил представян на борда преди, но въпреки това се вълнува. Всеки е в очакване на Лиз, председателката на борда. Да й губиш времето е лоша идея. Когато Кен влиза в залата, той се отърсва от нервността си и превръща напрежението си в положителна енергия. В крайна сметка е подготвен и знае за какво говори.

   
  Лиз влиза и след кратки, приятелски реплики, Кен започва да излага позицията си за изграждане на нов център за данни. Част от представяната от него информация е взета от бялата книга на Schneider Electric, която е свалил безплатно от мрежата. Събраните от него данни демонстрират как изграждането с мащабируема, модулна и стандартизирана инфраструктура снижава капиталовите (CAPEX) и оперативните (OPEX) разходи. Бордът е доволен да научи, че в рамките на 10-годишен жизнен цикъл общите разходи за собствеността (TCO) за изграждането на нов център за данни ще им спестят 20% спрямо отдаването на външен изпълнител. В края на срещата Кен получава утвърдителни кимвания и поздравителни ръкостискания.
   
  Финансовите директори като Кен трябва да имат предвид как изискванията на техния бизнес може да са уникални и че подходът за "универсална формула за всички потребности" може да не е валиден за тях. Съдържанието на Schneider Electric за идейно лидерство може да помогне на компаниите да вземат разумни решения за инвестиции във физическа инфраструктура.
   
  Ограничение на отговорността: Schneider Electric е основен доставчик на физическа инфраструктура на дружества за колокация. Нямаме пристрастия към притежаването или аутсорсинга на центрове за данни. Нашите бели книги и друго съдържание за идейно лидерство са предназначени единствено да Ви помогнат да вземете решение и да направят възможно най-лесно управлението на Вашия бизнес и получаването на конкурентно предимство.

  За повече информация относно планирането на центровете за данни свалете бялата книга на Schneider Electric "Съображения относно собствена срещу изнесена физическа инфраструктура на център за данни"
  Научете повече