Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
История
      
      
      

     Шнайдер Електрик България ЕООД

      
      

       Schneider Electric присъства в България от 1990 г. Чрез марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 г. се сливат в едно търговско представителство, а през 1998 г. Schneider Electric основава свое дъщерно дружество в София – Шнайдер Електрик България ЕООД.
     През 1999 г. се извършва успешна приватизационна сделка, като се закупува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица.

     През 2007 г. компанията открива нов завод в гр. Пловдив, където са преместени поточните линии и производството от Перущица. Oколо 60% от компонентите, използвани в производството на автоматичните прекъсвачи, се изработват и доставят от местни доставчици.
     За инвестицията в завода в гр. Пловдив Шнайдер Електрик България спечели наградата на Българската агенция за инвестиции - Инвеститор на годината 2007 в категория инвестиция в електротехническата промишленост.
     В резултат от разрастването на компанията на българския пазар и с цел оптимално удовлетворение на нуждите на своите клиенти, през 2001 г. Шнайдер Електрик България отваря офис във Варна, а през 2005 г. и в Бургас. Присъствието на търговски представител в Русе е още една стъпка в следваната от нас политика за подобряване на обслужването на нашите клиенти.

     През 2000г. Шнайдер Електрик България получи наградата "Златна мартеница" за най-добър чуждестранен инвеститор, произвеждащ в България. Екипът ни е носител и на два златни медала от участието си в Международния технически панаир Пловдив - есен 2003, за Power Logic - система за енергиен мениджмънт на Merlin Gerin , и TeSys model U - контролер - пускател на Telemecanique.

       
      
     За повече информация

     За повече информация